The First Small Step Forward

Kedves leendő olvasóim!

Sok-sok bögre kávé és jegyzetfüzetben átfirkált oldal után végre megszületett a legelső bejegyzésem.

Amikor megfogalmazódott bennem az elhatározás, hogy blogot indítsak, még közel sem tudtam konkretizálni, hogy mit és hogyan is szeretnék csinálni. Hogy hogyan alkossak valamit, ami egyszerre tartalmas, innovatív és megragadó.  Egy dologban azonban biztos voltam. Az én blogom egy női blog lesz.

Mégpedig olyan, ahol nem sűrűn esik majd szó sminkekről, ruhákról, bőrápolási tippekről, gasztronómiáról, de még edzéstervekről sem.
Nem mintha távol állnának tőlem ezek a témák, de a mélyreható ecsetelésük, azt hiszem nem tartozik a tehetségeim közé.

Sokkal inkább lesz itt szó életvezetési kérdésekről, indentitásról, egymás elfogadásáról, feminizmusról, társadalmi problémákról, önmegvalósításról és jó könyvekről. Terveim szerint ennek a blognak a fő célkitűzése lesz, hogy az interneten és a mindennapi életben is kínosan kerülgetett, a médiában alul, vagy nagyon rossszul reprezentált témákkal foglalkozzon. Olyannokkal, amik azonban szerintem létfontosságúak mindannyiunk boldogulása és boldogsága szempontjából.

Eddigi nem túl szokványos életem során rengeteg mindent megtapasztaltam és kipróbáltam. Ez segített abban, hogy mára sokkal éretebben és felelősségteljesebben tekintsek a világra. Már kicsi koromtól kezdve folyton miért-ekre kerestem a választ. Lételemem volt a dolgok megértése, egyszer sem elégedtem meg a “Mert én azt mondtam”-al, egy hanyagul odavetett “Mert ez így van”-al. És végtelenül érzékeny lévén, minden kérdést az emberi oldaláról szerettem megközelíteni. Édesanyám, aki egyben az egyik nagy példaképem is, harmadik, pszichológusi diplomája megszerzésén dolgozott, én pedig rendszeresen elcsentem a könyveit, hogy Carl Jungot olvashassak az iskolapad alatt. Ahogy idősebb lettem, a barátaim engem kerestek fel először ha tanácsra vágytak, és a környezetem egyre inkább adott a véleményemre.

Természetesen minden amit leírok majd szubjektív, de remélem, hogy a gondolataim egy értékes új perspektívát mutatnak majd azoknak, akik megtisztelnek vele, hogy időről-időre belekukkantanak a bejegyzéseimbe.És persze a legnagyobb vágyam, hogy olyan csodálatos embereket ismerhessek meg az olvasóim személyében, akiktől én is rengeteget tanulhatok majd. 🙂

Ahogy mondani szokták “Lakva ismerkszik meg az ember”, engem pedig valószínűleg a bejegyzéseimen keresztül fogtok majd igazán megismerni, úgyhogy a napokban jelentkezem is egy igazán aktuális témával. Használjátok ki az egyre romló időjárást, és a meleg szobában egy kellemes tea, kávé, vagy bor társaságában olvassátok el.

Szép estét!:)
Meszti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s